14 Mayıs 2013 Salı

RUGAN AYAKKABI BİLDİRİYOR: DİYET YAPARKEN DOĞRU BİLDİĞİMİZ YANLIŞLAR!!!

           Ben kendimi bildim bileli hep bir zayıflama hikayesinin içindeydim.Daha lisedeyken yok şunu yemeyim, yok bu çok kalorilidir diye diye kendimce zayıflama mevzusunda ilerlemeye çalışıyordum. Ama malesef ki yıllarca hep boşa debelenmişim. Hep bu debelenmelerim bana malesef ki kilo olarak döndü.
       İsveç diyetleri mi yapmadım, atkinsler mi yapmadım ama boşa anacım! Önemli olan sağlıklı beslenmekmiş. 7 ocakta başladığım yolculuğumda tam tamına 18 kilocuğuuuum uçtu. Ben bu süreçte aç kalmadım ama tabi ki uzak durduğum besinler oldu. O canımın çok çektiği besinleri de doktorcuuum sağolsun BONUS GÜNLERİMDE doya doya ye dedi. Size azıcık kilo vermeye yardımcı bazı küçük öneriler vermek istiyorum naçizane. :))

  • Bir kere ekmeği kesersem zayıflarım diye bir olay yok. Ekmek en ulaşılabilir karbonhidrat. Eğer ben ekmek yemiyorum arkadaş derseniz; kan şekerciğiniiiiz düşer ve en yakın tatlı tuzağının kucağına( çikolata vb.) atlarsınız benden söylemesi.
  • Aç karnına sirke, limon falan unutun bunları. Allah muhafaza midenizi delersiniz. Ama şunu söyleyeyim: Sabah uyandığında içilen ılık 2 bardak su gerçekten işe yarıyor.
  • Kahvemi ikisi birarada içiyorum, şeker almıyorum diye kandırmacaya da son. Çünkü ikisi biraradalarda malesef ki yağlı süt tozu oranı fazla ve çok az bir kalori farkı oluyor dolayısıyla.
  • Oh kepekli ekmek yiyorum, istediğim kadar yerim! Bu da malesef ki yanlış. Çünkü beyaz ekmek ile kepekli ekmek arasında kalori farkı yok. Ama kepekli ya da tam buğday ekmekleri daha fazla lif içerdiği için diyetinize çooook yardımcı olacaktır.
  • Zeytinyağı kullanıyorum, o zaman istediğim kadar boca edebilirim! Bütün yağların kalori miktarları aynı! Yağı az ve öz kullanacağız diyetimiz sırasında.
  • Eğer kaçamak yaptıysanız, bir günlük kısa detoks yapın ve suçunuzu örtün :)
  • Meyve suyu sağlıklı, sürekli içebilirim! Meyve suları fazlaca şeker içerir. Bu yüzden gereksiz kalori tuzaklarıdır. Onun yerine günde 3-4 porsiyon meyve yemek çok daha sağlıklıdır.
  • Sadece karbonhidrat ya da protein yemek zayıflatır. Bir öğünde tüm besin gruplarından almak lazım. Bu hem gözümüzün, hem de midemizin uzuuuuuuun bir süre doygun olmasını sağlayacaktır.
  • Lütfen azıcık hareket edin. Spor yaparak hem vücudumuz sıkılaşacak, hem de metabolizma hızımız artarak daha hızlı kalori yakmamızı sağlayacaktır. Bu arada spora vücudumuz yarım saatten sonra reaksiyon veriyor. Yani 40 dakika spor yapıyorsanız 10 dakikası yağ yakımına yardımcı olacaktır.
  • Zayıflama ilacı, çayı hapı, unutun bunları! Çaylar en fazla ödem atmanıza yardımcı olabilir. Ama zayıflama ilaçları sadece reklam tuzağı. Çok şükür azmimiz ve aklımız var.Lütfen kendinize inanın! 
Ama en önemlisi bunların hepsini hayatımızın tüm süresine yaymamız gerektiğidir. Sadece diyet süresinde yapıp sonrasında tüm bunları kenara atmak, verdiğimiz kilocukların bize tekrar dönmesine sebep olacaktır. Yaşadım oradan biliyorum :)) Ama bu sefer çok süper giden bir diyetin var ve bunu ömür boyu yapabileceğime inanıyorum gençler. Diyet yapan, zayıflamak isteyen herkesciklere azim diliyorum. Tabi bana da :)) 

HERKESE ÖPÜCÜKLER!!!

9 yorum:

  1. sonuna kadar katılıyorum ve onaylıyorum canımcııım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm iyi dilekleriniz için teşekkür ederiiiiiiiiiiiiiiiim :)

      Sil
  2. katılıyorum canım bu meşhur dıyetını bızede yazsan ne güzel olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, diyetimle ilgili ayrıntıları en yakın zamanda paylaşacağım :)

      Sil
  3. sabırsızlıkla bekliyoruz ama cabuk paylaskı bızde senın kadar yaza hazırlıklı gırelım :)

    YanıtlaSil
  4. Dukan diyeti yaptim ben 7 kilo verdim, ancak koruma suresini yapmadim. Olasiyla geri alinmasi kacinilmaz. Ama ben gunde 45 dakka dans ediyorum, ve hergun 400 kalori harcamama neden olor bu. normal spor kas yapar, dans sadece vucudu skilastirir ve yag yakar :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aşırı spor elbet kas yapacaktır, ancak dikkatli yapılacak sporun çooook etkili olduğunu kendim deneyerek gördüm canım :)

      Sil

Yorumlarınız benim için önemlidir...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARA BENİ ÖPTÜM SENİ SENİ!